Koeman kritisch over Ajax: "Dat is in mijn ogen geen opleiden"

15 december 2014, 09:44

Ronald Koeman vindt dat heel Nederland een voorbeeld kan en moet nemen aan de jeugdopleiding van Feyenoord. In Rotterdam-Zuid breekt de laatste jaren het ene na het andere talent door, vooral in de defensie. Na Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi staan nu met Sven van Beek en Terence Kongolo weer twee spelers uit de eigen jeugd achterin. Dat is geen toeval, stelt Koeman in De Telegraaf.

"Ik weet hoe Wim Jansen denkt", zegt Koeman, die drie seizoenen als hoofdcoach actief was in Rotterdam-Zuid. Door de financiële situatie moest Koeman het die jaren vooral doen met spelers uit de eigen opleiding en daarmee presteerde hij uitstekend. "De focus ligt bij het beter maken van spelers vanaf zes jaar én het beter maken van trainers, die met die talenten werken. Het is toch bewezen wat daar aan talent continu wordt afgeleverd. En het is niet voor niks dat die opleiding al vijf jaar lang is gekozen tot de beste van Nederland."

Over de handelswijze van Ajax is hij minder te spreken. "Ajax doet het anders. Daar wordt gewerkt volgens de visie van Johan. Iedereen vertelt mij dat de A1 zo goed is. Maar Ajax heeft een weg ingeslagen om de beste jonge spelers in het buitenland op 16-jarige leeftijd voor een half miljoen te kopen. Dat is in mijn ogen geen opleiden. Zoals Jordy Clasie vanaf 7 jaar bij Feyenoord is ontwikkeld, dát noem ik opleiden. Niet het brengen van Christian Eriksen of Lucas Andersen. Voor die spelers was de basis al grotendeels gelegd."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen