Rutten: "Gelijkspel was in mijn ogen terecht geweest"

17 december 2014, 23:40

Feyenoord dwong woensdagavond respect af in het uitduel met PSV, maar ging wel met lege handen terug naar Rotterdam-Zuid. Het ging in een knotsgekke wedstrijd in blessuretijd met 4-3 ten onder in het Philips Stadion, waardoor de Rotterdammers voorlopig uitgeschakeld zijn in de titelstrijd. Het gat met de Eindhovense lijstaanvoerder is opgelopen tot twaalf punten.

Het spel was prima, Feyenoord scoorde zelfs drie keer, maar toch ging de ploeg ten onder tegen de koploper. Trainer Fred Rutten vindt dat de uitslag niet het verhaal van de wedstrijd verteld. "Zeker de eerste helft was voor ons, we hadden het goed staan", zegt hij op Feyenoord.nl over de wedstrijd in Eindhoven. "Dat we in de laatste minuut nog de wedstrijd verliezen mag niet. Een gelijkspel in mijn ogen de meest terechte uitslag was geweest."

Feyenoord incasseerde in de slotminuut pas de beslissende treffer. "Voetballend zag het er in mijn optiek aardig uit, alleen had dit verlies voorkomen kunnen worden", aldus Rutten, die de wissel van Luke Wilkshire een kantelpunt vond. "Daarna werd PSV beter en kwamen wij moeilijker onder de druk uit. We kwamen op achterstand, maar hadden gelukkig toch de veerkracht om de gelijkmaker nog te maken."

Het was juist Feyenoord dat op jacht was naar de 4-3, na de gelijkmaker van Colin Kazim-Richards. Toch ging PSV met de zege aan de haal. "Op dit niveau worden de wedstrijden beslist op details", weet Rutten. "De corner werd te ver genomen en vervolgens stonden we verdedigend niet goed. Heel jammer dat het zo eindigde."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen