Balotelli één duel geschorst voor Instagram-post

18 december 2014, 19:13

Mario Balotelli is voor één wedstrijd geschorst naar aanleiding van een omstreden bericht op Instagram. De aanvaller van Liverpool moet ook een boete van 25.000 Britse pond betalen, omgerekend een kleine 32.000 euro, en een educatief programma volgen. Dat heeft de Engelse voetbalbond FA donderdag bekendgemaakt.

Balotelli komt daarmee goed weg, hem hing een schorsing van vijf wedstrijden boven het hoofd. De Italiaan zorgde begin deze maand voor ophef door op Instagram een afbeelding van Nintendo-icoon Super Mario te plaatsen, begeleid met de tekst: 'wees niet racistisch en neem een voorbeeld aan Mario. Hij is een Italiaanse loodgieter, bedacht door Japanners, spreekt Engels, ziet eruit als een Mexicaan, springt als een donkere man en grijpt munten als een jood'.

Balotelli verwijderde zijn post niet veel later weer en bood zijn verontschuldigen aan. "Het bericht was bedoeld als een grappig anti-racistisch plaatje, maar ik begrijp nu dat het zonder die context het tegenovergestelde effect kan hebben", twitterde hij.

Balotelli kan nog wel in beroep gaan tegen de straf. Indien de Italiaan dat niet doet, dan ontbreekt hij komende zondag in de uitwedstrijd tegen Arsenal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen