Veltman: "Keiharde les, niet om aan te zien"

18 december 2014, 22:55

Ajax-verdediger Joël Veltman haalde zijn schouders op toen hem werd gevraagd naar een verklaring voor de 0-4 nederlaag tegen Vitesse in de achtste finale van de KNVB Beker. De mandekker speelde een ongelukkige wedstrijd. Bij twee van de vier tegentreffers ging hij niet vrijuit.

"Het was denk ik niet om aan te zien", zei Veltman bij FOX Sports. "Hoe dat komt? In eerste instantie denk je aan een offday, maar simpele dingen gingen al niet goed. Het was gewoon heel slecht. Het begint met de duels. Als je die verliest en ook de tweede bal niet wint, dan kom je ook niet aan voetballen toe. Dan wordt het moeilijk, want Vitesse heeft een goede ploeg en die weten daar wel raad mee."

Veltman sprak persoonlijk van zijn slechtste wedstrijd. "Het was niet best, maar we waren met zijn allen niet goed. Of dat aan de omzettingen lag? Nee, iedereen die op de bank en op de tribune zit, is Ajax-waardig. Dus ik wil niet zeggen dat we met een mindere ploeg hebben gespeeld."

"Het was kansloos. Ik kan me niet herinneren dat we een honderdprocentkans hebben gekregen. Dus het was ook niet zo dat je vier tegengoals krijgt, maar nog wel iets hebt gecreëerd. Dit zag ik helemaal niet aankomen. Want hiervoor zaten we in een goede fase. Natuurlijk was het tegen FC Utrecht minder, maar daarvoor hebben we prima gespeeld. Maar je moet hier wel rekening mee houden", aldus Veltman. "Dit was een keiharde les."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen