Eindhoven verliest bij Sparta, Volendam wint doelpuntrijk

20 december 2014, 18:44   Bijgewerkt: 20 december 2014, 21:39

FC Eindhoven heeft verzuimd om, in elk geval voor één dag, de tweede plaats in de Jupiler League over te nemen van Roda JC Kerkrade. De Brabanders gingen zaterdag in de uitwedstrijd tegen Sparta met 2-0 onderuit.

Kenny Teijsse bracht Sparta op slag van rust aan de leiding op het eigen Kasteel. De verdediger kopte raak uit een vrije trap. Denis Mahmudov bepaalde diep in blessuretijd de eindscore op 2-0. Sparta stond tegen Eindhoven onder leiding van interim-coaches John de Wolf en Peter van den Berg. Alex Pastoor werd afgelopen maandag aangesteld als opvolger van de ontslagen Gert Kruys, maar begint pas in januari bij de Rotterdamse club.

Eindhoven blijft met veertig punten derde in de Jupiler League. Nummer twee Roda JC heeft één punt meer en speelt zondag thuis tegen FC Den Bosch. Koploper NEC, dat 47 punten heeft, krijgt dan visite van MVV. Sparta staat met 32 punten zesde.

Jong Ajax klom met een 3-1 zege op De Graafschap naar de zevende plaats. Sam Hendriks en Queensy Menig (2) scoorden voor de Amsterdamse talenten. Jerry van Ewijk redde dertien minuten voor tijd de eer namens de bezoekers uit Doetinchem, die kort daarna met tien man kwamen te staan. Ted van de Pavert kreeg rood.

FC Volendam won later op de avond met 3-4 bij Helmond Sport. Ludcinio Marengo en Kevin van Kippersluis maakten in de tweede helft het verschil namens de Noord-Hollanders. Wel werd het door een late goal van Kevin Gomez-Nieto, die voor rust nog in eigen doel had geschoten, nog spannend in blessuretijd. De gelijkmaker bleef echter uit.

Almere City FC, de winnaar van de tweede periode, speelde thuis met 0-0 gelijk tegen Achilles '29.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen