Denswil mag in winter transfervrij bij Ajax vertrekken

30 december 2015, 08:31

Ajax heeft besloten om Niklas Moisander zijn contract uit te laten dienen en dat heeft de nodige consequenties voor Stefano Denswil. De 21-jarige verdediger, die nauwelijks aan spelen toekomt in de hoofdmacht van de Amsterdammers, mag in de winter met een transfervrije status op zoek naar een nieuwe club. Dat heeft directeur voetbalzaken Marco Overmars laten weten.

"Ajax kan door deze beslissing de optie om het contract van Stefano tot medio 2016 te verlengen niet lichten", licht Winny Haatrecht, de zaakwaarnemer van Denswil, toe in De Telegraaf. "Daarvoor moest hij een bepaald aantal wedstrijden in de basis spelen. Ik ben door Overmars gebeld. Omdat Stefano komende zomer transfervrij is, mag hij ook per direct gratis weg, met een doorverkooppercentage voor Ajax indien Stefano in de toekomst door de nieuwe club wordt getransfereerd. Zo kan Ajax nog iets aan hem verdienen."

De belangenbehartiger van Denswil stelt dat Overmars duidelijk was, maar vraagt zich enigszins af of zijn cliënt wel een eerlijke kans gekregen heeft. "Hij zei dat de beslissing niet alleen met de moeizame contractonderhandelingen te maken had, maar dat die ook op sportieve gronden was genomen. Eerlijk gezegd verbaast dat me, want hij krijgt constant complimenten op de training. Dat hij zijn kans in wedstrijden niet heeft gepakt klopt, maar dat is ook moeilijk als je eens in de acht weken een kans krijgt", aldus Haatrecht.

Denswil zal in ieder geval niet in de voetsporen van Kenneth Vermeer treden, aangezien een transfer naar Feyenoord of PSV niet wordt toegestaan. "Marc appte me dat dit in januari uiteraard niet voor Feyenoord en PSV geldt", legt Haatrecht uit. De voetbalmakelaar bracht Vermeer afgelopen zomer onder bij Feyenoord.

Clubs als Juventus en Celtic zouden reeds geïnformeerd hebben naar Denswil. "Stefano's voorkeur gaat er in principe naar uit om het seizoen af te maken in Amsterdam. Mocht hij zich alsnog in de basis spelen of Ajax van gedachten veranderen, dan kunnen we in maart of april alsnog over een nieuwe verbintenis praten", besluit Haatrecht.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen