Feyenoord start 2015 met nipte zege op dapper Emmen

4 januari 2015, 16:27

Feyenoord heeft zondagmiddag de vriendschappelijke wedstrijd tegen FC Emmen in een nipte overwinning omgezet. De Rotterdammers zegevierden in de eigen Kuip met 2-1 over de Drentse Jupiler League-formatie, die zich kranig weerde.

Van harte ging het niet echt bij Feyenoord, maar dat was ook niet echt nodig. In de eerste helft kwam de ploeg van coach Fred Rutten al op een 2-0 voorsprong. Nadat Terence Kongolo op de paal knikte uit een corner, maakte Jean-Paul Boëtius de 1-0 vanuit de kluts. Colin Kazim-Richards verzilverde even later een strafschop. De spits raakt in het eerste bedrijf ook nog het houtwerk met een fraai schot.

Feyenoord trad in de tweede helft aan met een drastisch gewijzigde opstelling. In beide helften bestond het elftal voor de helft uit spelers die normaliter vaste waarde zijn in Rotterdam-Zuid. Door de vele mutaties kwamen de Rotterdammers na de theepauze niet echt meer in het ritme. Emmen wilde er wel een wedstrijd van maken en dat lukte. De bonkige Fin Niklas Tarvajärvi bepaalde de stand op 2-1, maar de zege van Feyenoord kwam niet meer in gevaar.

Jeugdspeler Jari Schuurman maakt zijn officieuze debuut voor Feyenoord. Hij werd vlak voor tijd vervangen door generatiegenoot Bart Nieuwkoop, die ook voor de eerste keer mocht opdraven in de Rotterdamse hoofdmacht. Wesley Verhoek en Ruben Schaken ontbraken in de selectie voor het oefenduel. Wellicht maken de twee vleugelaanvallers deze transferperiode de overstap naar een andere club.

De wedstrijd stond in het teken van een eerbetoon aan de overleden Coen Moulijn. Het is exact vier jaar geleden dat het clubicoon op 73-jarige leeftijd overleed en daar werd uitgebreid bij stilgestaan. Er werd een krans bij zijn standbeeld gelegd en bovendien werd er in de elfde minuut hartverwarmend geapplaudisseerd voor de legendarische buitenspeler.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen