Ajax-talent Van de Beek tekent nieuw contract

5 januari 2015, 16:40

Het is een week om niet snel te vergeten voor Donny van de Beek. De 17-jarige aanvaller van Ajax is met de A-selectie mee op trainingskamp in Qatar en heeft daar met de clubleiding overeenstemming bereikt over een nieuw contract. Hij ligt nu tot de zomer van 2018 vast bij de regerend landskampioen.

De oude verbintenis van Van de Beek liep tot medio 2017. Dit contract is niet alleen verlengd, maar ook verbeterd. "Het is heel mooi dat de club zoveel vertrouwen in me uitspreekt", zegt de middenvelder op Ajax.nl over zijn contractverlenging. "Mijn doelen voor de toekomst? Ik hoop zo snel mogelijk in het eerste staan, basisspeler worden. Ik heb er van gedroomd om speler van Ajax 1 te worden. Niet één keer, wel vaker. Letterlijk, dat ik scoor in de ArenA. Hopelijk kan ik zo snel mogelijk minuten maken in het eerste, maar moet eerst nog mijn debuut maken in Jong Ajax. Ik probeer gewoon zo goed mogelijk te presteren, nu ook hier in Qatar."

Hoofdtrainer Frank de Boer is blij dat Van de Beek langer blijft. "Een fantastisch signaal", noemt hij het feit dat de jeugdinternational zijn toekomst verbonden heeft aan de club. "Van zulke spelers wil je als Ajax zo lang mogelijk genieten. Ik denk dat hij kan uitgroeien tot een echte Ajax-voetballer. Hij is er nog niet natuurlijk. Donny moet nog de handelingssnelheid van een prof krijgen, maar hij past zich heel snel aan ons niveau aan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen