Boilesen neemt geen risico tijdens herstel

6 januari 2015, 21:31

Nicolai Boilesen weet nog niet wanneer hij weer tot de beschikking van Ajax-coach Frank de Boer staat. De Deen liep in de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint Germain een knieblessure op en traint tijdens het trainingskamp in Qatar nog apart van de selectie.

"Het liefst doe ik zo snel mogelijk weer aan alles mee, maar ik moet ook oppassen, niet te veel risico nemen. Het is nu zes weken geleden", zegt Boilesen op de officiële website van Ajax. "De schatting was dat ik er tien tot twaalf weken uit zou zijn. Als het negen weken is, is dat mooi, maar als het er elf zijn, is dat ook oké. Ik lig dan nog altijd op schema."

Boilesen is op dit moment niet bezig met de concurrentiestrijd binnen het elftal van Ajax. "Concurrentie houdt je alleen maar scherp. Maar ik ga altijd uit van mijn eigen kwaliteiten. Als ik weer op niveau ben, dan hoop en denk ik dat ik weer in de basis sta. Maar ik ben daar niet te veel mee bezig, hoor, nu. Ik focus me vooral op fit worden."

Ajax is met een achterstand van vier punten op koploper PSV de winterstop ingegaan. Volgens Boilesen ligt de titelstrijd nog volledig open. "PSV heeft meer punten gepakt, dat klopt. Maar het gaat niet om het winterkampioenschap, het gaat erom wie er in mei de schaal in de lucht mag houden. Wij hebben de afgelopen jaren bewezen altijd na de winterstop pas echt goed in ons ritme te komen. Wij zijn gewend grote wedstrijden te spelen. Als je voor Ajax speelt, hoor je voor geen één club bang te zijn. Niet voor PSV, maar ook niet voor Barcelona. Als wij doen wat we altijd doen, vasthouden aan onze eigen filosofie, is de kans groot dat we onze vijfde landstitel op rij veroveren."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen