Ajacied Zivkovic: "Het was een moeizame start"

Ger
8 januari 2015, 14:35

Richairo Zivkovic kwam dit seizoen matig uit de startblokken bij Ajax. De van FC Groningen overgekomen spits haalde aanvankelijk vooral negatief het nieuws, door bijvoorbeeld diverse malen te laat te komen. Inmiddels heeft hij spijt van de manier waarop hij zich bij de Amsterdamse club soms heeft gemanifesteerd.

"Het was een moeizame start. Ik wilde zo snel mogelijk bij het eerste aansluiten. Vooraf was al bekend dat ik bij Jong Ajax zou beginnen. Dat vond ik geen probleem, toch bleek het in de praktijk niet makkelijk", geeft Zivkovic toe op de website van Ajax. "Ik dacht dat ik het aankon, maar het voelde als een stap terug. Mentaal moesten er wat dingen veranderen in mijn hoofd. Ik wilde teveel, dacht te veel. Dat was niet de bedoeling. Uiteindelijk wist ik gewoon: ik moet harder mijn best doen en minder klagen."

"Ik ben jong, heb nog niet alle onderdelen van een Ajax-spits onder controle", weet Zivkovic. "Mijn sterke punten moeten nog sterker, mijn zwakke punten moeten eruit. Ik heb lengte maar kan bijvoorbeeld nog niet super goed koppen, ook de bal vasthouden in de kleine ruimte is bijvoorbeeld iets dat beter moet. Daar moet ik keihard aan werken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen