Onana tekent bij Ajax: "Strijden om opvolging Cillessen"

14 januari 2015, 11:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft via de officiële kanalen bevestigd dat Andre Onana per direct de overstap maakt van FC Barcelona. Aanvankelijk zou de achttienjarige doelman zich komende zomer pas melden in Amsterdam, maar vanwege twee blessuregevallen wilde Ajax het Kameroense talent deze winter al aan boord halen. Dat is dus gelukt.

Onana heeft zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot medio 2018 aan Ajax verbindt. "Ik ben erg blij dat ik de stap naar Ajax heb gemaakt", zegt de jonge sluitpost over zijn transfer. "Er waren aardig wat clubs geïnteresseerd maar ik hoefde hier eerlijk gezegd niet lang over na te denken. Toen Ajax interesse toonde was het voor mij eigenlijk meteen duidelijk dat ik naar deze club wilde. De voetbalfilosofie spreekt mij enorm aan en het feit dat de jeugd bij Ajax een kans krijgt, was voor mij ook een belangrijk punt. Ik heb er dan ook enorm veel zin in om te beginnen", aldus de Kameroener, die sinds 2010 in de jeugdacademie van Barça zat.

Dit jaar keepte Onana in het elftal onder 19 jaar van de Catalaanse topclub. "André is een zeer talentvolle keeper die in de toekomst kan gaan strijden om de opvolging van Jasper Cillessen", stelt directeur voetbalzaken Marc Overmars. "Hij kan samen met de keeperstalenten die we op dit moment al hebben rondlopen, de concurrentie aangaan voor die positie. Vanwege de vele blessures is het een prettige bijkomstigheid dat hij nu per direct de overstap maakt."

Bron foto: Ajax.nl

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen