Van den Brom zit goed: "Het 'wij-gevoel' bevalt enorm"

15 januari 2015, 12:11   Bijgewerkt: 15 januari 2015, 14:08

Bij zijn twee vorige werkgevers in de Eredivisie, ADO Den Haag en Vitesse, vertrok John van den Brom na één seizoen. Bij AZ hoopt hij langer te blijven, laat de trainer weten op de website van de Alkmaarse club. Hij trad in september in dienst in het AFAS Stadion en voelt zich als een vis in het water.

"Bij ADO en Vitesse diende zich steeds een kans aan om een stap vooruit te kunnen maken, waardoor ik er niet langer dan één seizoen werkte", zegt Van den Brom over zijn vorige dienstverbanden als hoofdcoach in de Eredivisie. In Alkmaar wil hij nog lang niet weg. "Ik heb het bij AZ erg naar mijn zin. Het is fantastisch om met goede, jonge talenten te werken waar nog veel rek in zit. En ik heb binnen de club mensen tot mijn beschikking die in het voetbal en andere takken van sport de top hebben gehaald. Het is mooi om daarmee te sparren."

De 48-jarige Van den Brom benadrukt dat hij het niet alleen doet bij AZ. "Ik werk in een goede harmonie met de technische staf. Het 'wij-gevoel' bevalt enorm. We zijn het niet altijd eens, maar uiteindelijk moet ik de beslissingen nemen. Ik ben echter niet iemand die zegt: 'Ik ben de baas'. Dat vind ik verschrikkelijk."

Als coach van AZ volgde Van den Brom Marco van Basten op, die op eigen verzoek een stapje terug deed. Dat was een goed besluit, stelt Van Basten. "Ik voel me heel prettig. In deze rol heb ik minder verantwoordelijkheid; dat was wel iets waar ik al langer tegenaan liep. Fysiek heb ik gelukkig ook geen klachten mee."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen