Ziyech liet Feyenoord lopen: "Geen moment spijt"

16 januari 2015, 08:53

Voor de tweede keer dit seizoen speelt Hakim Ziyech zondag een uitwedstrijd in de Kuip. Nadat hij in augustus met zijn oude club sc Heerenveen al te gast was in Rotterdam-Zuid, en scoorde, neemt hij het zondag met FC Twente op tegen Feyenoord. Een duel met een speciaal tintje, want Ziyech had op dit moment ook speler van Feyenoord kunnen zijn. Hij verkoos FC Twente echter boven een dienstverband in de Kuip.

En hoewel Feyenoord een beter seizoen doormaakt dan FC Twente, zegt Ziyech (21) in AD Sportwereld dat hij 'geen moment spijt' heeft van zijn keuze voor de Tukkers. "Ik heb met mijn volle verstand voor FC Twente gekozen'', zegt de spelmaker. "En ook al kan het nog veel beter, met de ploeg en met mijn eigen ontwikkeling, ik voel me perfect thuis in Enschede. In deze omgeving kan en ga ik een betere voetballer worden."

Extra speciaal is het duel in de Kuip om die reden niet voor de jeugdinternational. "Nee, het is één van de wedstrijden, tegen één van de achttien clubs uit de Eredivisie. Dat ik naar Feyenoord kon, speelt daarin geen enkele rol. Al is het mooi om in een volle Kuip te spelen, natuurlijk. Helemaal als we daar kunnen winnen."

Helemaal uit de verf komt Ziyech nog niet bij FC Twente, vooral omdat hij moet wennen aan de speelstijl. "De manier van voetballen is totaal anders. Bij Heerenveen loerden we onder de trainer Marco van Basten vooral op de counter en probeerden we de ruimtes te benutten die er altijd kwamen. Bij FC Twente willen we dominant voetballen, de wedstrijden beheersen, maar omdat de tegenstander zich daarop instelt, zijn de ruimtes veel kleiner. Aan die omschakeling heb ik moeten wennen, maar ik word er wel een betere voetballer van."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen