Niet-scorende Hoesen: "Liet me iets te ver terugzakken"

16 januari 2015, 08:54

Danny Hoesen heeft een verklaring gevonden voor zijn zeer magere productie voor de winterstop. In de eerste helft van dit seizoen scoorde de spits van FC Groningen slechts één keer in de Eredivisie, terwijl hij veertien keer in de basis stond. In gesprek met RTV Noord probeert hij de vinger op de zere plek te leggen.

De 24-jarige Hoesen denkt te weten waarom hij zo weinig gescoord heeft, geeft hij aan. "Toen ik werd aangetrokken, gaven ze aan dat ze heel graag een meevoetballende spits wilden. Ik denk dat ik me daar te veel op gefocust heb. Ik liet me iets te ver terugzakken om mee te voetballen en dan ben je te laat in de zestien."

Omdat hij niet scoorde, kreeg Hoesen veel kritiek. "Ik vond het lastig, maar ik ben ook heel kritisch op mezelf. Ik probeer zo min mogelijk te lezen, maar je krijgt toch wel wat mee. Ik moet het laten zien op trainingen en in wedstrijden. Daar heb ik mijn teamgenoten bij nodig. Wat de rest ervan zegt, daar kan ik niet veel mee."

De spits, die tegen Ajax vermoedelijk op de bank begint, hoopt na de winterstop meer te scoren en denkt dat de komst van Albert Rusnak en Simon Tibbling hem daarbij gaat helpen. "Die jongens kunnen zo goed voetballen. Hopelijk kan ik daardoor vaker voor de goal zijn zodat ik me op het maken van goals kan concentreren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen