Ajax met Riedewald, twee debutanten bij FC Groningen

16 januari 2015, 19:00   Bijgewerkt: 16 januari 2015, 19:13

Jaïro Riedewald heeft een basisplaats bij Ajax in de eerste wedstrijd van 2015, thuis tegen FC Groningen. De 18-jarige speler krijgt van coach Frank de Boer de voorkeur boven onder meer Nick Viergever. Hij neemt de plek in van Nicolai Boilesen, die nog niet tot de wedstrijdselectie behoort. Het is voor Riedewald zijn vierde basisplaats van dit seizoen in de Eredivisie, hij startte ook in de laatste wedstrijd voor de winterstop.

Riedewald vormt tegen FC Groningen een verdediging met Mike van der Hoorn, Niklas Moisander en Ricardo van Rhijn. Van der Hoorn krijgt een kans omdat Joël Veltman wegens een blessure ontbreekt.

Op het Amsterdamse middenveld spelen Davy Klaassen, Thulani Serero en Lucas Andersen. In de punt van de aanval staat opnieuw Arek Milik, de Pool houdt Kolbeinn Sigthórsson op de bank. Een andere spits in Amsterdamse dienst, voormalig FC Groningen-speler Richairo Zivkovic, zit niet bij de wedstrijdselectie.

Bij FC Groningen verschijnen twee nieuwe gezichten aan de aftrap: winteraankopen Albert Rusnák en Simon Tibbling. Voorin staat clubtopscorer Michael de Leeuw, die deze maand mogelijk nog naar China vertrekt. Hij houdt Danny Hoesen, in de zomer overgekomen van Ajax, op de reservebank in de ArenA.

Opstellingen

Ajax: Cillessen; Riedewald, Van der Hoorn, Moisander, Van Rhijn; Klaassen, Serero, Andersen; Schöne, Milik, Kishna

FC Groningen: Padt; Kappelhof, Botteghin, Burnet, Hateboer; Kieftenbeld, Rusnák, Tibbling, Chery; De Leeuw, Antonia

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen