FC Groningen laat na om Ajax pijn te doen

16 januari 2015, 21:53

Eenvoudig ging het niet, maar Ajax is 2015 gestart met een driepunter. Thuis tegen FC Groningen wonnen de Amsterdammers met 2-0. Ricardo Kishna opende vroeg in de wedstrijd de score, in blessuretijd viel de beslissing in de partij door een eigen doelpunt van Johan Kappelhof. Door dat resultaat is Ajax koploper PSV, dat later dit weekend op bezoek gaat bij Vitesse, tot op één punt genaderd.

Het was een cliché om in te lijsten, uitgesproken door Ajax-trainer Frank de Boer. "We spelen nog zeventien finales", sprak hij in zijn perspraatje in aanloop naar de eerste wedstrijd van 2015, tegen FC Groningen. Zeventien keer moest zijn ploeg nog aan de bak in de Eredivisie en om kans te maken op een volgende landskampioenschap, moet Ajax er zeventien keer staan.

Een eenvoudige avond leek in het verschiet te liggen voor de thuisploeg, maar FC Groningen weigerde de handdoek in de ring te gooien. Met winteraanwinsten Albert Rusnák en Simon Tibbling in de basis knokten de bezoekers zich, na een moeilijk eerste half uur, volledig terug in de partij. De Groningers hadden na de pauze zelfs het betere van het spel en kregen een kwartier voor tijd via Jarchinio Antonia dé kans op de 1-1, maar de aanvaller gleed weg en zag zijn inzet naast het doel zeilen.

Ajax wankelde en in de eerste de beste finale van 2015 lag een deceptie op de loer, maar de ploeg bleef overeind. In de slotfase viel via Groningen-speler Kappelhof zelfs de 2-0, waardoor missie één van de zeventien geslaagd is. Deel twee volgt over negen dagen, in de ArenA tegen aartsrivaal Feyenoord.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen