Arsenal deelt lelijke tik uit aan Manchester City

18 januari 2015, 20:29   Bijgewerkt: 19 januari 2015, 00:06

Manchester City heeft zondag dure punten laten liggen. De nummer twee in de Premier League ging in het eigen Etihad Stadion lelijk onderuit tegen Arsenal: 0-2. De Gunners klommen door die verrassende winst weer naar de vijfde plaats.

Manchester City had in de eerste helft een overwicht, maar de middenvelders slaagden er nauwelijks in de aanvallers, onder wie de van een hamstringblessure herstelde Sergio Agüero, te bereiken. Grote kansen bleven daardoor uit. Arsenal meldde zich af en toe met tegenstoten, maar werd halverwege de eerste helft een handje geholpen door scheidsrechter Michael Dean. Hij zag in een duwfout van City-aanvoerder Vincent Kompany een strafschop. Santi Cazorla benutte de penalty: 0-1.

Beide teams kregen in het tweede bedrijf wel mogelijkheden maar wisten deze niet te verzilveren. Arsenal-keeper David Ospina - die opnieuw de voorkeur kreeg boven Wojciech Szczesny - had het drukker dan zijn collega aan de overkant. Totdat Cazorla in de tweede helft een vrije trap met veel gevoel op het hoofd van Giroud mikte. Diens kopbal betekende 0-2 en de beslissing.

Arsenal zegevierde voor het eerst sinds 8 mei 2002 in Premier League-verband in een uitwedstrijd tegen een regerend landskampioen. City ziet het gat met Chelsea door de nederlaag oplopen tot vijf punten. Op de laatste zaterdagavond van deze maand is de topper tussen de nummers een en twee van de Engelse ranglijst. Daarin ontvangt Chelsea op Stamford Bridge Manchester City.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen