Van der Ende vindt Kuipers favoriet voor Klassieker

20 januari 2015, 08:36

De supporters van Ajax en Feyenoord, maar ook veel andere voetballiefhebbers, kijken er al een tijdje naar uit: de Klassieker van komend weekend. Dinsdagmiddag maakt de KNVB bekend wie het als scheidsrechter zal aanwijzen voor het beladen duel. Voormalig toparbiter Mario van der Ende is zeer benieuwd.

"Het is een heerlijke wedstrijd voor een scheidsrechter, omdat er tijdens de Klassieker altijd iets gebeurt", stelt Van der Ende in De Telegraaf. Volgens hem is Björn Kuipers de favoriet om het duel te mogen fluiten. "Normaal gesproken zou je zeggen dat hij de aangewezen persoon is, omdat de beste scheidsrechter de belangrijkste wedstrijden moet fluiten. Ik werd vroeger gek als er werd gezegd: anderen moeten ook eens de kans krijgen. En Björn heeft zich flink ontwikkeld en zich internationaal goed staande gehouden."

Toch zou Van der Ende niet zeker zijn, als hij scheidsrechtersbaas Dick van Egmond zou zijn. "Omdat er aan zijn laatste twee topduels toch heel wat haken en ogen zaten. Tijdens Ajax-PSV en PSV-Feyenoord heeft hij zowel Ajax als Feyenoord aanwijsbaar benadeeld en dat geeft het duel van zondag dan toch extra lading", geeft de oud-scheidsrechter aan. "Bovendien is het de vraag of de KNVB het hem kwalijk neemt dat hij als boegbeeld van de arbitrage samen met andere scheidsrechters een - overigens terechte - brief naar minister Asscher heeft gestuurd om een uitzonderingspositie op de ketenregeling te voorkomen. Als ik het goed heb gelezen kreeg Björn zelfs telefoontjes van een niet blije manager competitiezaken Gijs de Jong."

Tot slot waagt Van der Ende zich aan een inschatting van de kansen. "Ik neem aan dat hij desondanks objectief zal worden benaderd. Ik geef Björn 50 procent kans op Ajax-Feyenoord, Bas Nijhuis 25, Kevin Blom 20 en Serdar Gözübüyük 5."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen