Niet Kuipers, maar Nijhuis fluit Klassieker in ArenA

20 januari 2015, 11:52   Bijgewerkt: 20 januari 2015, 12:27

De KNVB heeft Bas Nijhuis aangewezen als scheidsrechter voor de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord van komende zondag. Het was de verwachting dat Björn Kuipers zich over de beladen kraker zou mogen ontfermen, maar de toparbiter uit Oldenzaal fluit komend weekend een ander duel.

Voormalig toparbiter Mario van der Ende zag Kuipers als de grote favoriet om de eredivisietopper te mogen fluiten. "Normaal gesproken zou je zeggen dat hij de aangewezen persoon is, omdat de beste scheidsrechter de belangrijkste wedstrijden moet fluiten. En Björn heeft zich flink ontwikkeld en zich internationaal goed staande gehouden", zei hij in De Telegraaf. Toch was Van der Ende er al niet zeker van. "Omdat er aan zijn laatste twee topduels toch heel wat haken en ogen zaten. Tijdens Ajax-PSV en PSV-Feyenoord heeft hij zowel Ajax als Feyenoord aanwijsbaar benadeeld en dat geeft het duel van zondag dan toch extra lading", zei de oud-arbiter.

Pol van Boekel fluit koploper PSV, dat op bezoek gaat bij SC Cambuur. Tom van Sichem krijgt de taak om de regionale derby tussen FC Twente en Heracles Almelo in goede banen te leiden. De Brabantse derby tussen NAC Breda en Willem II wordt gefloten door Richard Liesveld. Pieter Vink is de leidsman bij het subtop-duel tussen PEC Zwolle en AZ.

Scheidsrechter Danny Makkelie maakt komende zondag zijn rentree, tijdens Roda JC - Fortuna Sittard. Hij werd onlangs geopereerd aan zijn meniscus.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen