De Boer koestert geen wrok: "Geef Vermeer warme hand"

21 januari 2015, 20:02

Frank de Boer hoopt Feyenoord zondag de genadeslag toe te dienen in de strijd om het kampioenschap. Volgens de Ajax-trainer zijn de Rotterdammers bij een nederlaag zo goed als kansloos voor de titel.

"Wil je blijven aanhaken bij PSV, zal je moeten winnen. Wil je een concurrent voor de eerste twee plaatsen een flinke tik geven, zal je ook moeten winnen. Elf punten is een enorm gat. En bovendien: als Feyenoord wint, gaan ze bloed ruiken. Laten we hopen dat we ze geen moed geven om te vechten voor de eerste of tweede plek", is De Boer duidelijk op de website van de Amsterdammer.

De Boer maakte als speler 24 Klassiekers mee. Hij won er 18. Als trainer won hij zes van de negen ontmoetingen met de Rotterdamse aartsrivaal. "Het is een speciale wedstrijd. Natuurlijk ook voor de spelers, maar vooral voor de supporters. Bij hen leeft het nóg meer. Dat maakt het voor iedereen een leuke wedstrijd. Het is jammer dat de supporters van de clubs nog steeds niet door één deur kunnen. Anders was het nog veel leuker geweest."

De trainer verwacht geen makkelijke wedstrijd. "Feyenoord maakt een heel goede en stabiele indruk. Ze zijn lastig te verslaan. Dat ze op en top gemotiveerd naar Amsterdam komen, is niet nieuw. Dat is altijd zo geweest. Feyenoord is écht een eenheid en geeft niet snel op. Het is een mooie combinatie tussen strijd en goed voetbal, geregeld gooien ze even de beuk erin.'

De Boer treft bovendien een oude bekende. Kenneth Vermeer staat sinds afgelopen zomer bij Feyenoord onder de lat. "Ik geef hem gewoon een warme handdruk, hij is de voorgaande vier jaar heel belangrijk geweest bij het behalen van de vier titels. Hij verdiende een goede club, die heeft hij met Feyenoord gevonden. Het is natuurlijk wel de concurrent, dat is misschien jammer. Maar ik gun hem het allerbeste. Hij voelt zich senang bij Feyenoord. Dat is mooi voor hem."

Na de Klassieker van zondag wacht Ajax een lastige serie: Vitesse (uit),  AZ (thuis), Go Ahead Eagles (uit) en FC Twente (thuis). "Wij kijken op dit moment alleen naar Feyenoord. We moeten zorgen dat we elke week weer beter gaan spelen. Dat proces leidt er hopelijk toe dat we binnen twee weken écht top zijn. Hopelijk kunnen we dan gaan oogsten."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen