Milik kijkt uit naar klassieker: "Doorgaan met winnen"

22 januari 2015, 13:31

Klassiekers tegen Feyenoord zijn voor Ajax altijd belangrijk, maar het duel tegen de aartsrivaal van komende zondag is van extra waarde. De Amsterdammers moeten winnen om aansluiting te behouden met koploper PSV, dat een voorsprong van vier punten heeft, en kunnen er met een goed resultaat meteen voor zorgen dat Feyenoord het uitzicht op plek twee verliest. Spits Arek Milik heeft zin in de kraker.

Ajax hervatte de competitie vorige week met een moeizame zege op FC Groningen, in de ArenA werd het 2-0. Pas in blessuretijd, nadat de bezoekers een aantal kansen gemist hadden, viel het beslissende tweede doelpunt. Milik erkent dat het spel van zijn ploeg niet best was, maar is blij met de punten. "Dat is het meest belangrijk. Het was slecht en ik begrijp dat fans teleurgesteld waren. Supporters willen dat Ajax iedere wedstrijd goed speelt, maar dat kan niet. Als het een keer niet loopt, is het vooral belangrijk om te winnen. Dat hebben we gedaan."

Eerder dit seizoen won Ajax in de Kuip, tegen de verhouding in, met 0-1 van Feyenoord. In dat duel kwam Milik niet in actie, hij bleef negentig minuten op de bank. "In de Kuip was de sfeer geweldig, zelfs vanaf de bank was dat bijzonder om mee te maken", blikt hij terug op het duel in Rotterdam-Zuid. "Ik verwacht dat onze fans daar zondag ook voor zorgen. Natuurlijk verheug ik me er ontzettend op, dit zijn de wedstrijden die je als voetballer graag wil spelen."

Tegen FC Groningen was het Barça-voetbal dat Ajax nastreeft nog ver te zoeken, Milik hoopt dat het tegen Feyenoord beter lukt om de tegenstander de wil op te leggen. Wat hem betreft kan het niet snel genoeg zondag zijn. "In Polen heb ik met Górnik Zabrze ook beladen wedstrijden gespeeld, bijvoorbeeld tegen Legia Warschau en streekgenoot Ruch Chorzów. Maar dit zal anders zijn, dat weet ik zeker. Ik heb er heel veel zin in."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen