Cillessen: "Zo winnen we ook niet van Vitesse en AZ"

25 januari 2015, 16:19

Zes punten. Dat is na negentien duels de achterstand van Ajax op koploper PSV, dat bovendien een beter doelsaldo heeft. Een flink gat, zeker in de wetenschap dat de ploeg uit Eindhoven tot dusver in de competitie pas acht punten liet liggen. Om die reden baalt Ajax-keeper Jasper Cillessen van het resultaat tegen Feyenoord (0-0), hoewel hij op basis van het vertoonde spel blij moest zijn met een punt.

Feyenoord was duidelijk de betere ploeg in de ArenA en Ajax mocht zijn handjes dichtknijpen met een punt, maar Cillessen weigerde blij te zijn met het resultaat. "Het gevoel dat we punten hebben laten liggen ten opzichte van PSV overheerst", stelt de keeper. "Ik baal ervan dat we niet de druk op PSV hebben kunnen houden."

Wie Ajax aan het werk zag tegen Feyenoord, kreeg niet het gevoel dat hij naar de aanstaande landskampioen zat te kijken. Cillessen moest ook even nadenken toen hem gevraagd werd welk houvast zijn team heeft in de strijd om de titel. "We hebben geen doelpunt tegen gekregen, dat is positief", sprak hij. "De volgende stap is om zelf weer te scoren. Maar het was vandaag te lamlendig, we werden vooral in de eerste helft regelmatig van de bal gelopen. Dat mag niet gebeuren. Zo winnen de komende wedstrijden, tegen Vitesse en AZ, ook niet."

Toch benadrukt Cillessen dat PSV in de strijd om het kampioenschap nog lang niet van Ajax af is. "Het zijn nu zes punten. Winnen we in Eindhoven, zijn het er nog maar drie. En PSV moet bijvoorbeeld nog naar de Kuip."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen