KNVB start speciaal opleidingstraject op met Stam

13 februari 2015, 14:28   Bijgewerkt: 13 februari 2015, 18:29

De KNVB heeft een oplossing gevonden voor Jaap Stam, inzake het behalen van zijn trainerspapieren. De academie van de Nederlandse voetbalbond gaat samen met de voormalig international een opleidingstraject op maat beginnen. Op deze manier kan de met de trainerscursus gestopte Stam 'gewoon' zijn UEFA Pro Diploma behalen.

Hoe het traject er precies zal uitzien, is nog niet duidelijk. De KNVB en Stam gaan de komende tijd samen om de tafel om het een en ander uit te stippelen. Belangrijk is dat Stam wel aan de voorwaarden en eisen van de cursus zal voldoen. De criteria van het uitzonderingstraject moeten overeenkomen met die van de reguliere cursus Coach Betaald Voetbal.

Stam, die in zijn carrière tot 67 interlands kwam, krijgt deze mogelijkheid vanwege zijn 'nationale en internationale ervaringen in het voetbal'. "Het traject is mogelijk omdat de opleiding Coach Betaald Voetbal in de toekomst nog meer aandacht gaat schenken aan de specifieke ervaringen, capaciteiten, leerwensen en behoeften van de coach in opleiding", schrijft de KNVB.

De oud-verdediger is momenteel als assistent-coach werkzaam bij Jong Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen