Basisklant Viergever: "Toekomst ligt op plek van Moisander"

21 februari 2015, 12:07

Nick Viergever kan momenteel niet meer stuk bij trainer Frank de Boer. De verdediger, die tegen Legia Warschau al de voorkeur kreeg boven Niklas Moisander, hoeft de komende tijd niet meer te vrezen voor het verliezen van zijn basisplaats. Dat heeft de oefenmeester laten weten. Viergever is gelukkig met zijn basisplek.

De verdediger is de linker centrale verdediger bij Ajax. "Het is duidelijk dat mijn toekomst op die plek ligt als opvolger van Moisander. Daarvoor ben ik hier gekomen", zegt hij tegen NUSport. "De trainer wat hij aan me heeft op deze positie. Ik ben de laatste wedstrijden gretig en het is goed van de trainer dat hij dat gezien heeft. Ik probeer daarmee het team te pushen."

Moisander vertrekt na dit seizoen uit Amsterdam. "Niklas heeft een nieuwe club en misschien is dat de beweegreden om mij nu op te stellen. Ik laat nu in ieder geval zien dat ik in Ajax 1 hoor en dat moet ik elke week doen. Maar Moisander is onze leider en komt echt nog wel aan zijn wedstrijden."

Voor de winterstop heeft Viergever in een gesprek met De Boer aangegeven vaker centraal achterin te willen spelen. "Dat was een goed gesprek waarin ik heb verteld graag een kans te willen op die plek. Hij weet dat dit mijn positie is. Hier voel ik me het fijnst en weet ik heel goed waar mijn zwakheden en kwaliteiten liggen. Op het middenveld komen mijn sterkste punten niet tot uiting. Dat is centraal het meest en als linksback nog wel iets meer dan op het middenveld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen