Monaco bezorgt Arsenal nieuwe Champions League-kater

25 februari 2015, 22:41

Opnieuw driegt de achtste finale van de Champions League het eindstation te worden voor Arsenal. In tegenstelling tot de afgelopen jaren trof de ploeg ditmaal niet een grootmacht uit het internationale voetbal, maar het relatief kleine AS Monaco. Toch ging het opnieuw mis, in Londen werd het 1-3 voor de huidige nummer vier van de Franse Ligue 1.

Als er de afgelopen jaren geloot werd voor de eerste knock-outronde van de Champions League, schudde men bij Arsenal meewarig het hoofd. Of het nou als groepswinnaar of nummer twee de loting inging, de uitkomst was altijd hetzelfde: een loodzware loting. De afgelopen twee jaar moest Arsenal in de achtste finale aantreden tegen Bayern München, daarvoor werd het gekoppeld aan respectievelijk AC Milan en FC Barcelona. Telkens bleek dit een niet te nemen horde voor de Gunners.

Dit seizoen leek het niet eens mogelijk voor Arsenal om een keer een relatief eenvoudige tegenstander te loten. Het was namelijk als tweede geëindigd in zijn groep en kon daarom alleen maar tegen een poulewinnaar loten. En dat waren niet de minste clubs: Atletico Madrid, Real Madrid, Borussia Dortmund, Bayern München, FC Barcelona, Chelsea en FC Porto. Er zat meer één, op papier, zwakkere broeder bij: AS Monaco. Die ploeg was vorig seizoen tweede geworden in Frankrijk, maar raakte deze zomer zijn twee vedettes kwijt: James Rodriguez ging naar Real Madrid en Radamel Falcao naar Manchester United. Dat scheelt een slok op een borrel.

Arsenal had zich ongetwijfeld ingesteld op alweer een loodzware loting, maar ditmaal hield Vrouwe Fortuna de ploeg een handje. Het werd gekoppeld aan AS Monaco en dus lag de weg naar de kwartfinale van de Champions League eindelijk weer eens open. Het móest dit seizoen gebeuren, dat was duidelijk.

Het was niet de avond van Giroud, zoals het niet de avond van Arsenal was. Dat werd een half uur voor tijd nogmaals duidelijk, toen uitgerekend invaller Walcott een doelpoging van zijn teamgenoot Danny Welbeck over de goal werkte. Ditmaal lag het niet aan de loting of de scheidsrechter, een doorgaans zo dankbare zondebok voor Arsenal-coach Arsene Wenger. Het mocht niet misgaan, maar gebeurde toch. Alex Oxlade-Chamberlain leek Arsenal hoop te geven door in de laatste minuut voor 1-2 te zorgen, maar het slotakkoord was voor Monaco. Invaller Yannick Ferreira-Carrasco maakte de 1-3 en bezorgde Arsenal zo een gigantische kater.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen