De Boer weet hoe PSV bestreden kan worden

27 februari 2015, 20:20   Bijgewerkt: 27 februari 2015, 22:33

Ajax-coach Frank de Boer weet hoe koploper PSV het beste bestreden kan worden. De Eindhovenaren zijn sterk in de omschakeling, zo was eerder dit seizoen al te zien in de Amsterdam ArenA (1-3). Zondag staan beide ploegen weer tegenover elkaar, dan in het Philips Stadion. Wint PSV opnieuw, dan groeit de voorsprong op nummer twee Ajax tot zeventien punten en is de landstitel zo goed als binnen.

"De jongens om wie het gaat, moet je in de gaten houden in de counters. We zullen compact moeten spelen. Daarbij moet je achterin de boel bij elkaar houden", legt De Boer uit op Ajax.nl. Nick Viergever vult aan: "We hopen natuurlijk op een goed resultaat. Het gat met PSV is met veertien punten groot. We focussen ons nu op de tweede plaats, die recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League. Dat is belangrijk voor Ajax. En wie weet wat er nog gebeurt als we een goed resultaat behalen tegen PSV."

Davy Klaassen is een twijfelgeval bij Ajax. De middenvelder kreeg donderdag in het Europa League-duel met Legia Warschau last van zijn oude blessure. "Het veld hielp daarbij niet mee, de graspollen vlogen overal omhoog. Davy had meer last van zijn blessure doordat het veld zwaar was om te bespelen. Maar ik acht de kans groot dat hij er bij is tegen PSV", aldus De Boer, die Ajax voor de achtste finales van de Europa League gekoppeld zag worden aan Dnjepr Dnjepropetrovsk. "Ik kan echt weinig zeggen over die ploeg. Ik weet dat PSV er twee keer van heeft verloren. In eerste opzicht kunnen we tevreden zijn over de loting, maar dat zeggen zij misschien ook over Ajax. Als alles meezit kunnen wij de finale halen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen