PSV en Ajax spelen papieren topper in Eindhoven

Ger
1 maart 2015, 11:58

Met de confrontatie tussen PSV en Ajax gaat vanaf 16.45 uur de topper in de Eredivisie van start. In het Philips Stadion treffen de huidige nummers één en twee van de ranglijst elkaar. Het resultaat lijkt echter weinig invloed te hebben op de titelstrijd, aangezien PSV een voorsprong van maar liefst veertien punten heeft. Ajax kan een zege wél goed gebruiken in de jacht op deelname aan de voorronde van de Champions League.

De Amsterdammers zagen AZ een dag eerder met veel geluk winnen van Willem II (2-0), waardoor de marge tussen de provinciegenoten is geslonken tot slechts drie punten. Voor de ploeg van trainer Frank de Boer zal het evenwel een lastige opdracht worden om wat meer lucht te verkrijgen. De laatste jaren wint Ajax namelijk zelden in Eindhoven. Bovendien was de formatie van coach Phillip Cocu eerder dit seizoen in de Amsterdam ArenA al met 1-3 te sterk voor de regerend landskampioen.

Ajax beleefde deze week wel een beduidend betere generale repetitie dan PSV. De hoofdstedelingen gingen bij het Poolse Legia Warschau met een 0-3 overwinning aan de haal. Daarmee plaatste Ajax zich als enige Nederlandse club voor de achtste finales van de Europa League. PSV kreeg juist een flinke tik op bezoek bij Zenit Sint Petersburg (3-0). De Brabanders waren een week eerder voor eigen publiek ook al onderuit gegaan tegen de Russen (0-1).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen