Twente terug naar oude modus: "Hebben nog genoeg ambititie"

5 maart 2015, 07:42

FC Twente-directeur Gerald van den Belt hoopt op 1 juli 2016 weer te kunnen spreken van een gezond FC Twente. De beleidsbepaler, die in februari overkwam van SC Cambuur, gaat bij de Tukkers de komende tijd behoorlijk snijden in het budget van de spelerssalarissen. Die moet worden teruggebracht van zestien naar tien miljoen euro. Volgens Van den Belt is dat nodig op Twente weer op het juiste spoor te krijgen. De beleidsbepaler blijft, ondanks de aanstaande bezuinigingen, wel ambitieus met de club. 

"We hebben nog genoeg ambitie, maar moeten terug naar de oude modus. Onbekende spelers halen, om die vervolgens voor veel geld te verkopen. Op die manier heeft Twente de top bereikt", legt hij uit in De Telegraaf. Hij hoopt zich met de club in de subtop van Nederland te nestelen. "Ajax, PSV en Feyenoord zijn uit zicht. We gaan nu terug naar een begroting van 36 miljoen, maar zijn daarmee nog altijd een heel grote club in Nederland en hebben de potentie om te vechten voor een top 5-klassering."

De directeur gaat snel met de licentiecommissie van de KNVB om tafel gaat om het huidige plan van aanpak bij te stellen. FC Twente wist bij een meetmoment niet te voldoen aan de normstelling in het plan van aanpak. Dat was voor de licentiecommissie van de KNVB reden om Twente woensdag drie punten in mindering te brengen. "Ik heb soms het gevoel dat de warmte die bij deze club hoort, is verdwenen", stelt Van den Belt vast. "Het is allemaal wel heel hard gegaan. Uiteindelijk zijn we gewoon een provincieclub. Weliswaar met ambities, maar we moeten onszelf geen te groot pak aanmeten. We moeten weer een sympathieke club worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen