De Boer baalt van gebrek aan kansen bij Ajax

8 maart 2015, 17:36

Door een late goal van Anwar El Ghazi ontsnapte Ajax zondag aan een gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen Excelsior (1-0). Coach Frank de Boer toonde zich na afloop niet blij met het feit dan zijn elftal te weinig kansen creëerde.

"De eerste opbouwfase was goed, de tweede ook, maar het gaat om de derde. Dat je dreigend wordt rond het strafschopgebied en over de hele wedstrijd waren we dat maar sporadisch", aldus De Boer bij FOX Sports. De oefenmeester miste de diepgang bij zijn middenvelders. "Dat heb ik in de rust ook gezegd. Vaak loop je voor niets, maar vaak ook wel voor iets. Wil je iets creëren, dan zal je je voor elkaar moeten opofferen. Dan komt er nog meer ruimte op het middenveld en word je dreigend. Maar nu waren we tegen een muur aan het opboksen, waar we niet doorheen kwamen."

Aan de slordigheid van zijn ploeg heeft De Boer zich niet heel veel geërgerd. "Het gaat mij meer om de bedoeling. Uiteindelijk hebben we niets weggegeven, behoudens die corner. Maar toen hadden we binnen een seconde ook weer de bal. Dus dat was heel goed verzorgd. Alleen gaat het om kansen creëren en scoren, wat we veel te weinig gedaan hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen