De Boer na korte nacht: "We hebben maar één dag"

13 maart 2015, 18:44

Daags na de Europa League-wedstrijd tegen Dnjepr moet Ajax het vizier richten op Heerenveen, de komende tegenstander in de Eredivisie. Beide teams staan zondagmiddag tegenover elkaar. Amper 48 uur eerder keert Ajax terug uit Oekraïne, waar het donderdagavond met 0-1 verloor van Dnjepr.

Na deze nederlaag beleefde coach Frank de Boer een onrustige nacht. "Ik heb wel eens beter geslapen", zegt hij op de website van Ajax. "Om zes uur werd ik wakker. Toen heb ik de wedstrijd teruggekeken."

De conclusie van De Boer na het zien van de beelden was helder: zijn ploeg had zichzelf tekort gedaan. Ajax kreeg meerdere kansen om te scoren, maar deed dit niet. "We hebben kansen laten liggen om een doelpunt te maken. Ik denk dat het besef ontbrak dat we een reuzenstap hadden kunnen zetten. We haalden de trekker niet over. Dat is jammer, want nu reizen we met een rotuitslag terug naar Amsterdam", weet de oud-verdediger.

Die reis vond pas vrijdagmiddag plaats, waardoor de voorbereidingstijd op het duel met sc Heerenveen zeer beperkt is. "We hebben eigenlijk nog maar één dag. Zaterdag om 8:30 uur zijn we als staf weer op de club en worden we bijgepraat door Tonnie Bruins Slot", zegt De Boer, die al wel één en ander weet over de komende tegenstander. "Heerenveen speelt met ups en downs. Dwight Lodeweges laat zijn team in ieder geval heel aanvallend voetballen. Met name in het Abe Lenstra Stadion levert dat altijd spectaculaire duels op."

Jasper Cillessen, Lasse Schöne en Davy Klaassen hielden kleine pijntjes over aan het duel in Oekraïne, maar kunnen spelen in Friesland. De drie lieten de training van vrijdagochtend in Kiev nog schieten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen