Andersen in Ajax-basis, ook Sinkgraven aan aftrap

15 maart 2015, 13:38   Bijgewerkt: 15 maart 2015, 14:31

Amper drie dagen na de Europa League-wedstrijd tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk (1-0 verlies) staat er alweer een pittige uitwedstrijd op het programma voor Ajax. De nummer twee van de Eredivisie, die elf punten achter staat op koploper PSV en een voorsprong van acht punten op Feyenoord verdedigt, gaat op visite bij sc Heerenveen. Lucas Andersen heeft voor het eerst sinds 1 februari een basisplaats.

Ricardo Kishna maakt vanwege disciplinaire redenen geen deel uit van de wedstrijdselectie. Hoewel Ajax zonder opgave van reden met het nieuws naar buiten is getreden, denkt zijn zaakwaarnemer Mino Raiola dat het te maken heeft met de warming-up bij het Europa League-duel van Ajax bij Dnjepr. Kishna werd in Kiev ten faveure van Lasse Schöne gepasseerd, maar mocht nog wel invallen. Schöne zit in Heerenveen op de bank, Andersen staat er dus wel in. Ook Daley Sinkgraven staat op het Amsterdamse middenveld, hij speelt voor het eerst tegen zijn oude club.

Ajax verloor donderdag met 1-0 in Oekraïne en heeft een zeer korte hersteltijd gehad na het EL-duel. De Amsterdammers keerden pas vrijdagmiddag terug in Nederland, waardoor ze eigenlijk maar één dag hadden om zich voor te bereiden op de pittige uitwedstrijd in Friesland. Jasper Cillessen, Lasse Schöne en Davy Klaassen hielden kleine pijntjes over aan het duel in Oekraïne, maar kunnen spelen in Friesland. Dat geldt niet voor Nick Viergever, hij is geschorst. Niklas Moisander haakte vlak voor het duel geblesseerd af. De Fin wordt vervangen door Jaïro Riedewald.

Bij sc Heerenveen is Sam Larsson hersteld van een hamstringblessure. De Zweedse aanvaller begint in de basis. De naam van Simon Thern moest wegens een rugblessure doorgestreept worden. Hij creëert ruimte voor Janio Bikel, die tot dusver één keer inviel bij de Friezen en zijn eerste basisplaats te pakken heeft.

Opstellingen

sc Heerenveen: Nordfeldt; Marzo, Van Aken, Otigba, Van Anholt; De Roon, Bikel, Vd Berg; Slagveer, Uth, Larsson.

Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Riedewald, Boilesen; Bazoer, Klaassen, Sinkgraven; El Ghazi, Milik, Andersen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen