Arsenal komt één goal tekort voor 'Mirakel van Monaco'

17 maart 2015, 22:38

'MiracleinMonaco' was de hashtag die Arsenal via Twitter lanceerde op de dag van de wedstrijd tegen AS Monaco. Dat moest het worden, een wonder. Want een mirakel had de ploeg nodig, het moest namelijk iets doen wat geen enkele club tot dusver gelukt was in de knock-outfase van de Champions League: een 1-3 thuisnederlaag op vreemde bodem weg zien te poetsen. Dat lukte bijna, maar de Londenaren bleven steken op 0-2. Hierdoor is Monaco, met de hakken over de sloot, door naar de laatste acht.

Thuis met 1-3 verliezen, dan is het normaal gesproken over en uit. En wat de opdracht van Arsenal er in de return tegen AS Monaco nog moeilijker op maakte, was het feit dat de tegenstander dit hele Champions League-seizoen nog niet één doelpunt tegen kreeg in het eigen Stade Louis II. In alle duels die de ploeg speelde in het miljoenenbal, hield het thuis 'de nul'. Geen bemoedigende gedachte voor Arsenal, dat er minimaal drie moest maken in het Prinsdom om door te gaan. Een 0-2 zege zou, op basis van uitgoals, niet voldoende zijn.

Een terechte voorsprong, want Monaco liet helemaal niets zien. De nummer vier van de Ligue 1 beperkte zich tot het verdedigen van de in Londen opgebouwde marge, een tactiek waar logischerwijs weinig tegen in te brengen was. Monaco hoefde niet en had vooral oog voor de defensieve organisatie.

Die organisatie was prima, bleek ook na de pauze. Want in paniek raakte Monaco niet door de openingstreffer van Arsenal, het bleef zijn eigen spel spelen. Arsenal viel aan, maar echte kansen kwamen er zelden. Monaco haalde spits Dimitar Berbatov zelfs naar de kant, waardoor het het laatste kwart van het duel zonder pure aanvaller speelde. Scoren was niet nodig, dat was duidelijk. Tegenhouden, dat was het belangrijkste.

Maar hoewel Arsenal weinig echt grote kansen creëerde, viel tien minuten voor tijd wel de belangrijke 0-2. Nadat invaller Theo Walcott de paal geraakt had, schoot Aaron Ramsey de rebound binnen. Ineens had Arsenal nog maar één doelpunt nodig om de kwartfinale van de Champions League te bereiken en dat kwam er bijna via Giroud, maar zijn kopbal werd op fraaie wijze gekeerd door Monaco-keeper Danijel Subasic. Monaco wankelde en Arsenal kreeg vijf minuten blessuretijd om het mirakel te voltooien, maar een derde doelpunt bleef uit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen