Klaassen ziet seizoen mislukken: "Gaat niet geweldig"

20 maart 2015, 00:29   Bijgewerkt: 20 maart 2015, 00:42

Door de uitschakeling in de Europa League kan Ajax een streep zetten door het seizoen. De Amsterdammers wonnen in de ArenA na verlenging weliswaar met 2-1 van Dnjepr Dnjepropetrovsk, maar op basis van uitgoals ligt de kampioen van de Eredivisie er uit. In Kiev was het vorige week, in de heenwedstrijd, namelijk 1-0 voor Dnjepr geworden.

"Heel zuur", noemt Davy Klaassen de uitschakeling van zijn ploeg. Door de Europese eliminatie tegen de nummer drie van Oekraïne is de laatste kans van Ajax op een prijs vervlogen. "In de competitie staan we er niet best voor en in de KNVB Beker zitten we niet meer. Dus het gaat niet geweldig, nee", bromt hij. "Wat ons nu rest dit seizoen? Zo veel mogelijk wedstrijden winnen en zo hoog mogelijk eindigen. Maar als PSV geen fouten maakt, is de tweede plaats het hoogste haalbare."

Klaassen baalt van de Europa League-uitschakeling, vooral omdat het in zijn ogen onnodig was. "We speelden niet geweldig, maar hadden de wedstrijd onder controle. We misten alleen het vermogen om de tegenstander echt pijn te doen, iets dat we bijvoorbeeld zondag tegen sc Heerenveen wel deden. In de problemen kwamen we niet echt, maar zelf kwamen we ook niet heel dreigend voor het doel. We wilden wel doordrukken na de 1-0, maar dat lukte niet. Zelf had ik wel het gevoel dat de 2-0 zou vallen, de gelijkmaker kwam uit de lucht vallen. Daarna maakten we nog wel 2-1, maar dat doelpunt kwam te laat", analyseert hij de partij in de ArenA.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen