"Geven hoop pas op als PSV de schaal omhooghoudt"

23 maart 2015, 08:53

Staat de deur van het kampioenschap voor Ajax toch weer op een kiertje? De Amsterdammers wonnen in de eigen ArenA met 1-0 van ADO Den Haag, terwijl koploper PSV met 2-1 onderuit ging in de topper tegen Feyenoord. Toch lijkt het pakken van de landstitel nog steeds een onmogelijke opdracht te zijn voor de Ajacieden, omdat het gat nog acht punten is. Ook al is het programma van Ajax op papier eenvoudiger, deze voorsprong geeft PSV niet zomaar weg.

Zolang het theoretisch nog mogelijk is om kampioen te worden, houdt Joël Veltman hoop op een vijfde titel op rij. "We geven de hoop pas op als PSV de schaal omhooghoudt", laat de verdediger van Ajax optekenen in De Telegraaf. "Het enige dat we nu kunnen doen, is een beetje druk houden op PSV", weet de Ajacied.

Coach Frank de Boer vindt het te opportunistisch om het over een echte kans op de landstitel te hebben, maar is wel benieuwd hoe het de komende weken zal lopen. "Het zou een mirakel zijn. Als PSV over twee weken bij FC Twente verliest, zou er voor het eerst iets van druk kunnen ontstaan. We zullen dan zien hoe ze daarmee omgaan", aldus de Ajax-trainer.

PSV ontmoet nog FC Twente (uit), PEC Zwolle (thuis), sc Heerenveen (thuis), Excelsior (uit), Heracles Almelo (thuis) en ADO Den haag (uit). Ajax neemt het achtereenvolgens op tegen FC Utrecht (uit), Heracles Almelo (uit), NAC Breda (thuis), PEC Zwolle (uit), SC Cambuur (thuis) en FC Dordrecht (uit).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen