Flinke celstraffen geëist tegen Barça-voorzitters

23 maart 2015, 14:18

De dag na de belangrijke 2-1 overwinning in El Clásco tegen Real Madrid kent voor FC Barcelona een stuk minder positief verloop dan de dag ervoor. In de slepende zaak rond de transfer van Neymar naar de Catalaanse topclub zijn flinke celstraffen geëist. Het openbaar ministerie wil de huidige voorzitter Josep Bartomeu voor twee jaar en drie maanden achter slot en grendel hebben wegens belastingontduiking en valsheid in geschrifte.

Naast Bartomeu heeft ook diens voorganger Sandro Rosell een forse celstraf aan zijn broek hangen. Tegen de oud-voorzitter van Barça is een gevangenisstraf van maar liefst zeven jaar en drie maanden geëist. De voorgestelde straffen komen voort uit de zaak rond Neymar. Rosell stapte begin 2014 op wegens de beschuldigingen.

Barça betaalde in 2013 officieel 57 miljoen euro aan Santos voor de Braziliaanse aanvaller, maar er werd ook ruim veertig miljoen euro geïnvesteerd in de maatschappij waarvan de ouders van de speler de eigenaren zijn. De Spaanse club zou daardoor nog twaalf miljoen euro aan belastinggelden verschuldigd zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen