De Jong over Ajax: "Nu te vroeg, maar zeg nooit nooit"

28 maart 2015, 09:57   Bijgewerkt: 28 maart 2015, 10:03

Nigel de Jong heeft een aanbieding van AC Milan om zijn aflopende contract te verlengen op zak, maar de middenvelder legt die voorlopig naast zich neer. De 30-jarige speler van de dolende club wil eerst weten wat Milan van plan is om er weer boven op te komen. In de tussentijd kijkt hij rond naar mogelijke nieuwe clubs. Hij wimpelt Ajax nog niet af, maar vindt het nog wel te vroeg voor een terugkeer naar Nederland.

"Ik heb niets toegezegd en kan nog niet zeggen wanneer ik een besluit ga nemen", zegt De Jong tegen NU.nl over de aanbieding van de Milanezen. "Dat kan eind april zijn, maar ook aan het einde van het seizoen", zegt De Jong, die met de club teleurstellende achtste staat in de Serie A. "Ik wil eerst bespreken wat de plannen zijn om AC Milan weer de club te laten worden die het was."

De Jong wijst geen hoofdschuldige aan voor het ineenstorten van de voormalig topclub. "Je kunt niet alleen de spelers, de trainer of het bestuur de schuld geven", vindt hij. "Het is een combinatie van factoren. Elke club kent weleens zo'n mindere fase. Maar de echt grote clubs als AC Milan gaan nooit helemaal naar beneden. Die komen altijd terug, of het nou volgend seizoen is of het seizoen daarna."

De Jong wordt zodoende al in verband gebracht met een terugkeer bij Ajax, maar met die club heeft hij nog geen contact gehad. "Ik voel me gevleid dat er aan mij gedacht wordt", vertelt de middenvelder. "Op dit moment is de deur voor geen enkele club dicht om serieus te praten en te kijken of het in mijn plaatje past. En dan kan ik pas kan ik mijn mening erover geven", zegt De Jong, die nu nog geen oren lijkt te hebben voor een rentree in Amsterdam. "Het is nog vroeg, maar zeg nooit nooit. Het belangrijkste bij een club is dat het persoonlijk moet kloppen met wat ik wil. Dat kan bij AC Milan zijn, bij Ajax of bij een andere club."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen