Twente is bedacht op nieuwe puntenstraf: "Lat te hoog"

1 april 2015, 18:09

Een nieuw plan van aanpak moet ervoor zorgen dat FC Twente zonder problemen het hoofd op financieel gebied boven water kan houden. Versie één van de plannen om financieel weer gezond te worden bleek veel te optimistisch te zijn. De financiële doelstellingen werden niet gehaald, waardoor de Enschedese club in categorie 1 van de KNVB bleef hangen en er bovendien een straf van drie punten in mindering werd uitgedeeld. Mogelijk gebeurt dit weer.

Twente zal er niet raar van opkijken als het binnenkort weer drie punten moet inleveren, omdat er op 31 december 2014 niet aan de norm voldaan kon worden die de Tukkers zichzelf in hun plan van aanpak hadden opgelegd. "Een deel van het probleem van FC Twente is dat we de lat veel te hoog hebben gelegd", verklaar financieel directeur Gerald van den Belt tegenover Voetbal International.

"We worden continu op onze vingers getikt, omdat we onze eigen verwachtingen niet halen", vervolgt Van den Belt, die van SC Cambuur overkwam. "De club heeft het financiële herstel te rooskleurig ingeschat. Het nieuwe plan van aanpak is erop gebaseerd dat we ook de komende twee seizoenen gaan gebruiken om uit Categorie 1 te komen. Een onderdeel daarvan is dat we een nieuwe inschatting maken van het jaarresultaat over het seizoen 2014/15", legt de Twente-directeur uit.

De club uit Enschede beseft dat het van kwaad tot erger kan gaan met de huidige financiële situatie. "Dit is onze laatste kans, want we komen zo langzamerhand aan het einde van het sanctietraject. We kunnen nog twee keer gestraft worden met puntenaftrek, maar daarna volgt onherroepelijk intrekking van de licentie", weet Van den Belt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen