NEC grijpt titel in Jupiler League na overwinning op Sparta

Ger
3 april 2015, 22:00   Bijgewerkt: 3 april 2015, 23:24

NEC keert na één jaar afwezigheid weer terug op het hoogste niveau. De Nijmeegse club verzekerde zich vrijdagavond van de titel in de Jupiler League én dus promotie naar de Eredivisie. Voor eigen publiek werd de kampioenswedstrijd tegen Sparta met 1-0 gewonnen.

Het kampioenschap van NEC komt allerminst uit de lucht vallen. De ploeg van trainer Ruud Brood was vanaf de start van het seizoen, samen met het eveneens gedegradeerde Roda JC, de grootste titelkandidaat. Waar de Limburgers gedurende deze voetbaljaargang echter steeds vaker tegen nederlagen aanliepen, bleef NEC uiteindelijk keurig op koers. In de tweede seizoenshelft ontpopte FC Eindhoven zich nog enige tijd tot concurrent, maar de afgelopen weken werden de onderlinge verschillen op de ranglijst steeds groter.

Hoewel de concurrentie dit seizoen in de Jupiler League regelmatig steken liet vallen, heeft de kersverse promovendus het kampioenschap toch vooral dankzij de eigen prima prestaties gegrepen. In totaal won NEC maar liefst 28 van de 32 gespeelde wedstrijden. "Onze kracht dit seizoen is dat we telkens goed zijn omgegaan met de druk om te presteren", concludeerde Brood in de voorbereiding op het duel met Sparta. "Dat is niet iedereen gegeven, maar het team heeft het iedere week weer laten zien."

NEC werd in 1975 ook kampioen van de eerste divisie. Jan Peeters, één van de spelers van toen, reikte de schaal uit aan aanvoerder Rens van Eijden. FC Eindhoven won met 1-2 bij Jong Ajax, maar kon met die zege de titel van NEC niet meer voorkomen. Roald van Hout en Tom Boere scoorden voor de nummer twee van de ranglijst. Tussendoor nam Viktor Fischer het Amsterdamse doelpunt voor zijn rekening.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen