Spelersbus Fenerbahçe beschoten, chauffeur zwaargewond

4 april 2015, 22:18   Bijgewerkt: 5 april 2015, 01:51

Fenerbahçe boekte zaterdag in de Super Lig een klinkende 5-1 zege in de uitwedstrijd tegen Rizespor, maar die prestatie is snel naar de achtergrond verdwenen. Onderweg naar het vliegveld van Trabzon is de spelersbus van de Turkse topclub op een viaduct in Sürmene onder vuur genomen door één of meer gewapende mannen. Hierbij is de chauffeur zwaargewond geraakt, volgens onbevestigde berichten is zijn toestand kritiek maar stabiel.

Volgens berichten in Turkse media stroomde het bloed letterlijk uit de mond van de chauffeur nadat hij was neergeschoten. Hij is inmiddels naar het ziekenhuis vervoerd en wordt daar behandeld. Naar verluidt dreigde(n) de schutter(s), uitgerust met een shotgun, de hele selectie van Fenerbahçe dood te schieten, maar de spelers en technische staf zijn ongedeerd gebleven. Eén van hen wist het voertuig tot stilstand te brengen. Als hem dat niet gelukt zou zijn, was de Fenerbahçe-equipe zeer waarschijnlijk in een ravijn beland.

Dirk Kuyt miste de uitwedstrijd tegen Rizespor vanwege een blessure. De Nederlandse aanvaller zat dan ook niet in de spelersbus, net als Egemen Korkmaz, Bruno Alves en Diego Ribas. "Ik ben gechoqueerd en stond te trillen op m'n benen toen ik het hoorde", zei Kuyt in een eerste reactie tegen de NOS. De Katwijker was verder niet in staat te reageren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen