Feyenoord overklast AZ en beslist strijd om plek drie

5 april 2015, 14:21

Feyenoord gaat ook volgend seizoen de Europa League in. De Rotterdammers maakten zondag in Alkmaar korte metten met AZ, de enig overgebleven concurrent in de strijd om de derde plaats in de Eredivisie. Het werd maar liefst 1-4, waardoor het verschil tussen beide clubs op de ranglijst opgelopen is tot zeven punten. Dat is, met nog slechts vijf duels te spelen, een onoverbrugbaar gat te noemen.

Trainer John van den Brom van AZ was duidelijk, tijdens zijn perspraatje in aanloop naar de wedstrijd tegen Feyenoord. Zijn ploeg móest winnen, gaf hij toe. Alleen bij een overwinning zou de ploeg kans houden op de belangrijke derde plaats in de Eredivisie, goed voor een Europa League-ticket. Voorafgaand aan het duel in Alkmaar bedroeg het verschil tussen beide teams namelijk vier punten. Bij winst zou AZ dus op één punt van de Rotterdammers komen.

De ellende van AZ begon al in minuut drie van de wedstrijd. Verdediger Derrick Luckassen, de vervanger van de geblesseerde Wesley Hoedt, kreeg een voorzet van Miquel Nelom tot tweemaal toe verkeerd op zijn voet. Het leidde tot een lachwekkend eigen doelpunt en een vroege 0-1 voorsprong voor de Rotterdammers.

Ook bij doelpunt nummer drie, op slag van rust, waren Manu, Achahbar en Kazim betrokken. Achahbar gaf voor, Kazim verlengde met het hoofd en Manu kopte binnen. Het was loon naar werken voor Manu, die daarvoor al drie enorme kansen om zeep geholpen had.

Uit een rebound, na een schot van Lex Immers, maakte Manu na de pauze ook de vierde goal voor Feyenoord. De knock-out was dat niet eens te noemen, want AZ had de witte vlag al lang gehesen. Het gaf zich gewonnen, zowel in deze wedstrijd als in de strijd om plek drie. Daar veranderde de late 1-4, een eigen goal van Van Beek na een flater van Kenneth Vermeer, niets aan. De doelman liet de terugspeelbal van de verdediger onder zijn voet door rollen. Feyenoord gaat, zo staat nu wel vast, als derde eindigen en volgend seizoen opnieuw de Europa League in. Als AZ ook Europa in wil, zal het zich door de play-offs heen moeten worstelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen