Feyenoord bevestigt comeback: "Kuyt kan nog jaren vooruit"

10 april 2015, 07:49

De supporters van Feyenoord krijgen volgend jaar eindelijk waar ze al jarenlang op gehoopt hebben: Dirk Kuyt keert terug in De Kuip. Het nieuws kwam donderdagavond al naar buiten en is nu officieel bevestigd door de club uit Rotterdam-Zuid. In zijn eigen huis in Istanbul heeft de 34-jarige aanvaller zijn handtekening gezet onder een contract voor één jaar. Technisch directeur Martin van Geel is naar Turkije gevlogen om de deal rond te maken.

Na negen jaar afwezigheid keert Kuyt dus terug bij Feyenoord. "Het is echt een afsluiting van negen mooie jaren in het buitenland", zegt de oud-international, die via Liverpool bij Fenerbahçe terechtkwam. "Ik heb hier in Turkije drie prachtige seizoenen beleefd en alles gewonnen wat er te winnen was. Het is nu een mooi moment om terug te keren. Ik ben topfit en voel een grote drive om van mijn periode in De Kuip een groot succes te maken. Hopelijk met één verschil ten aanzien van mijn eerste periode. Ik wil nu echt een prijs winnen", aldus de terugkerende Katwijker.

De kinderen van Kuyt stonden te juichen toen ze het nieuws hoorden. "Het zegt veel over de manier waarop Feyenoord een rol in ons gezin speelt. We kijken wanneer mogelijk naar de wedstrijden van Feyenoord op tv en onze kinderen lopen al jaren in Feyenoord-shirts rond. Dit is voor mij fantastisch, maar net zo goed voor mijn gezin dat terugkeert naar Nederland en naar onze favoriete club."

Technisch directeur Van Geel is blij dat hij de klus heeft kunnen klaren. "Dit is een mooie dag voor Feyenoord en Het Legioen. We zijn ontzettend blij dat Dirk bij ons terugkeert. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij van grote waarde gaat zijn. We hebben een contract voor een jaar afgesloten, maar dat zegt niets over de intentie die beide partijen erbij voelen. Dirk kan nog jaren vooruit. Wat hem betreft wordt hij de Ryan Giggs van Feyenoord en plakken we er nog vele jaren achteraan. Ik denk dat iedere Feyenoorder dit als muziek in de oren klinkt."

Kuyt maakte tussen 2003 en 2006 furore in De Kuip. Hij werd in het seizoen 2004/2005 topscorer van de Eredivisie. Met Liverpool bereikt hij de finale van de Champions League in 2007 en met Oranje boekte de aanvaller een tweede (2010) en een derde (2014) plaats op het WK.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen