Vd Laan: "Er liggen geen lijken meer in de kast"

10 april 2015, 16:26

Aldo van der Laan, de nieuwe voorzitter van FC Twente, laat weten dat er geen nieuwe slechte feiten over de financiële situatie bij de Enschedese club meer naar boven zullen komen. FC Twente kreeg vrijdag voor de tweede keer dit seizoen drie strafpunten opgelegd omdat het haar financiën niet op orde heeft.

"Er liggen geen lijken meer in de kast", zegt Van der Laan volgens RTV Oost op een persconferentie. FC Twente heeft deze week achttien mensen - onder wie alle scouts - moeten ontslaan, maar daar blijft het bij volgens directeur Gerald van den Belt. Het nieuwe plan van aanpak ligt inmiddels ter goedkeuring bij de KNVB. Als er komende zomer twee spelers met een hoog salaris vertrekken uit de Grolsch Veste, dan wordt voldaan aan dit nieuwe plan.

"We kijken vanaf nu vooruit en hopen dat we de balans in de organisatie weer hebben gevonden", aldus Van der Laan. Ook sportief gezien beleeft FC Twente een rampseizoen, maar toch kan het nog Europees voetbal halen. De club staat bovenaan in het Fair Play-klassement, waardoor het mag hopen op een ticket voor de eerste voorronde van de Europa League. FC Twente bekijkt echter nog of dit financieel gezien wel interessant genoeg is.

Daarnaast moet FC Twente op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor, XXImo maakte donderdag bekend na dit seizoen een punt achter de samenwerking te zetten vanwege 'misleiding door de clubleiding'. Van der Laan: "Ik zou blij zijn als we 1 juli een nieuwe sponsor gevonden hebben, ze staan niet in de rij momenteel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen