Twijfelaar Andersen: "Moet een volgende stap maken"

18 april 2015, 16:40

Met een fraaie treffer zorgde Lucas Andersen afgelopen weekend voor de beslissing in de wedstrijd Heracles Almelo - Ajax (0-2). De Deen krulde de bal vanaf de zijkant heerlijk in het duel en stelde de punten daarmee veilig voor de Amsterdammers. Die goal werkte bevrijdend voor de Deen, zo geeft hij toe. "Misschien was dat doelpunt wel het laatste zetje dat ik nodig had om over een drempel te komen."

Voor Andersen is dit seizoen er één met pieken en dalen. "De eerste seizoenshelft was goed, vond ik. Ik heb goede prestaties geleverd, natuurlijk ook mindere, maar het ging met mijn ontwikkeling de goede kant op", zegt hij op de clubsite. De laatste periode ging het minder bij hem en hij begon aan zichzelf te twijfelen. "Na zo'n lastige periode moet je het weer opnieuw opbouwen. Ik moet een volgende stap maken en ben aan het uitzoeken hoe dat te doen. Er staat veel druk op Ajax. Je moet jezelf na een mindere wedstrijd dan niet de grond in praten. Ik probeer een modus te vinden waarbij ik op mentaal gebied het beste in een wedstrijd zit, maar ook daarbuiten."

De goal tegen Heracles is belangrijk voor de middenvelder. "Dat was heel belangrijk, want zo'n goal geeft zelfvertrouwen. Zeker omdat ik moet bewijzen dat ik een basisplek verdien. Ik ben weer terug, doe het goed op het trainingsveld en voel me lekker. Ik kijk alweer uit naar zondag", doelt hij op de thuiswedstrijd tegen NAC Breda. Het is één van de laatste wedstrijd van Ajax in een voor Andersen leerzaam seizoen. "Het was moeilijk, maar ik ben mentaal sterker geworden en heb veel geleerd. Ik heb ook een nieuw contract binnen en weet waar ik me de komende jaren op kan richten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen