Play-offs definitief uit zicht voor Twente na nederlaag

19 april 2015, 21:05

De play-offs zijn niet meer haalbaar voor FC Twente na de 1-0 nederlaag zondagmiddag tegen FC Utrecht. De Enschedeërs hadden weliswaar het betere van het spel in de Galgenwaard, maar een moment van onoplettendheid achterin betekende het enige doelpunt van de wedstrijd. FC Utrecht heeft flink afstand genomen van de degradatiezone.

Robby Alflen koos bij FC Utrecht voor een opvallende naam voorin. De achttienjarige Bart Ramselaar maakte namelijk zijn opwachting als rechtsbuiten, terwijl hij normaal gesproken een middenvelder is. Dat was ook te zien tijdens de wedstrijd. Relatief vaak was de positie van rechtsbuiten niet bezet bij de Domstedelingen. Ramselaar kreeg een vrije rol van Alflen. Bij FC Twente keerde Jesus Corona terug van een blessure en was Luc Castaignos fit genoeg om vanaf het begin te starten.

Na het eerste kwartier kwam de controle volledig bij FC Twente te liggen. De Enschedeërs werden bij de hand genomen door Hakim Ziyech. De middenvelder is een van de weinige spelers bij Twente die zich de laatste tijd kan onttrekken aan de malaise. Hij is bij bijna alle doelpunten van de laatste duels betrokken. Met zijn individuele acties en verfijnde steekpass zorgde Ziyech voor het nodige gevaar in de Domstad. De grootste kans voor de theepauze was voor Youness Mokhtar. Oog in oog met doelman Ruiter schoof hij de bal op de paal. De rebound van Ziyech werd op de doellijn tegengehouden door een verdediger.

Na het openingsdoelpunt kwam het initiatief bij de thuisploeg te liggen. In de slotfase nam FC Twente veel risico om alsnog een doelpunt te produceren. Daardoor kwam in de omschakeling veel ruimte te liggen voor de thuisploeg. Alleen wist het daar niet voldoende mee om te gaan. FC Twente kan na deze wedstrijd alleen nog via het fair-play klassement de voorrondes van de Europa League bereiken. Utrecht is helemaal uitgespeeld met nog drie duels op het programma.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen