Gemeente helpt FC Twente: "De grens is nu wel bereikt"

21 april 2015, 11:26

De gemeente Enschede steekt het noodlijdende FC Twente een helpende hand toe. De Tukkers hoeven anderhalf jaar geen aflossing te betalen over een de door de gemeente verstrekte lening van 17 miljoen euro voor de bouw en verbouw van het stadion. "Daarmee is de grens voor de gemeente wel bereikt. Maar, zeg nooit nooit", stelt wethouder Eerenberg bij RTV Oost.

Eerenberg bewijst Twente een grote dienst, maar wil niet als de redder van de club beschouwd worden. "Dat lijkt mij iets te veel eer. Volgens mij zijn er een heleboel partijen die een steentje bijdragen", aldus de wethouder, die met de gemeente snel in gesprek ging met de club, nadat de omvang van de problemen duidelijk werden. "Toen kwamen er vanuit FC Twente allerlei wensen op tafel op welke manier de gemeente een bijdrage zou kunnen leveren. Op dat moment hebben we redelijk scherp gezegd dat de gemeente wel wat wilde doen maar wel binnen randvoorwaarden."

Twente hoeft dus ruim een jaar lang niet af te lossen, maar Eerenberg denkt niet dat het slechts uitstel van executie is. "Directeur Gerald van den Belt heeft ons nauwgezet op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen binnen de club. Dat geeft ons het vertrouwen dat ze straks wel weer kunnen betalen, omdat er dan ook flink in de kosten is gesneden", aldus de wethouder.

Naar verwachting gaat Twente een aantal spelers verkopen, zodat er financiële ruimte wordt gecreëerd. De club diende een nieuw plan van aanpak in bij de KNVB, die zich hier volgende week over gaat buigen. De afspraken hierin zijn in overeenstemming met de gemeente gemaakt. "Ik heb het gevoel, en dat weten ze ook bij FC Twente, dat we het maximum hebben opgezocht van de ruimte die er is. Als je kijkt naar wat er in andere delen van het land is gebeurd, waar gemeenten stadions hebben gekocht en die vervolgens weer verhuren aan de club. Daar zit ik echt niet op te wachten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen