Depay-transfer kan duurste in eredivisiehistorie worden

7 mei 2015, 14:10

Memphis Depay kan de duurste Nederlandse speler ooit worden die vanuit de Eredivisie naar het buitenland verkast. De topscorer van de Eredivisie verhuist, als het papierwerk in orde is gemaakt en hij met succes door de medische keuring is gekomen, naar verluidt in eerste instantie voor 27,5 miljoen naar Manchester United, maar dit bedrag zou kunnen oplopen tot 32 miljoen euro.

Wordt Depay vanwege bonussen en premies duurder dan 30,5 miljoen euro, dan wordt hij de duurste Nederlander ooit die naar een buitenlandse competitie vertrekt. Momenteel is Ruud van Nistelrooy, die ook naar Manchester United transfereerde, de aanvoerder van de lijst met duurste uitgaande transfers. De oud-spits werd in 2001 voor 30,5 miljoen euro verkocht. Wesley Sneijder (2007) en Klaas-Jan Huntelaar (2008) werden allebei voor 27 miljoen euro door Ajax aan Real Madrid verkocht.

Marc Overmars is nog altijd de duurste Nederlander ooit. De oud-Ajacied maakte in 2000 voor 40 miljoen euro de overstap van Arsenal naar FC Barcelona. Arjen Robben werd in 2007 voor 36 miljoen euro door Real Madrid gekocht van Chelsea.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen