Cocu: "PSV gaat niet op zoek naar tweede Depay"

Ger
8 mei 2015, 14:24

Trainer Phillip Cocu van PSV houdt gemengde gevoelens over aan het aanstaande vertrek van Memphis Depay. De Oranje-international stapt na dit seizoen over naar Manchester United. Zondag tegen Heracles Almelo speelt hij zijn laatste thuiswedstrijd voor de Eindhovenaren.

"We zijn blij dat hij zo'n stap kan maken naar een Europese topclub", aldus Cocu op de website van PSV. "Aan de ene kant is het jammer dat we een geweldige speler als Memphis verliezen, maar het geeft ook een voldaan gevoel als PSV zijnde. Het is mooi om te zien dat een zelfopgeleide speler zich zo heeft ontwikkeld en de overstap naar United kan maken."

"Dit nieuws kwam natuurlijk niet uit de lucht vallen, hier hielden we al rekening mee", zegt Cocu. "We gaan voor komend seizoen weer een nieuw team samenstellen. Het belangrijkste voor ons is dat we niet moeten gaan zoeken naar een tweede Memphis, maar een speler die ons beter kan maken. Hij moet passen in ons systeem en zich kunnen vinden in onze speelstijl."

Zondag werkt PSV tegen Heracles de laatste thuiswedstrijd van het seizoen af. "We hebben nog een aantal doelen om voor te spelen", beseft Cocu. "We kunnen nog het puntenrecord van PSV verbeteren, het meest aantal zeges in één seizoen boeken en twee spelers strijden nog om de topscorerstitel. Als we deze doelen kunnen bewerkstelligen, sluiten we het seizoen in stijl af."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen