Almubaraki moet weg: "Ik begrijp er niets van"

13 mei 2015, 10:42

Anmar Almubaraki is dit seizoen een vaste waarde bij Telstar en scoorde zes keer in dertig wedstrijden, maar het is niet genoeg gebleken voor een nieuwe verbintenis. Tot zijn eigen verbazing kreeg de 23-jarige Irakees onlangs te horen dat hij niet langer in aanmerking komt voor contractverlenging.

In gesprek met RTV Noord-Holland laat Almubaraki weten kapot te zijn van het nieuws: "Ik begrijp er niets van. In maart gaf Telstar aan dat ze verder met mij wilden. Ik heb twee maanden op een voorstel gewacht. Opeens hoor ik op de terugweg van de wedstrijd tegen FC Emmen dat we niet verder gaan met elkaar."

Het feit dat hij nu weer zonder club zit valt Almubaraki zwaar. Hij speelde pas één seizoen voor Telstar. "Ik heb dit jaar veel moeten investeren en er financieel geld bij moeten doen. Ik heb aangegeven dat ik volgend seizoen graag op het middenveld wilde spelen. Dat kan niemand beloven natuurlijk, maar het ging mij om de intentie. Later kreeg ik te horen dat Vonk dat niet kon beloven en dat wij volgend jaar met de punt naar achteren zouden gaan spelen. Dat doen wij toch dit seizoen al? Daarom begrijp ik de uitleg niet en ben ik zeer teleurgesteld. Ik had het erg naar mijn zin en had graag nog een seizoen voor Telstar willen voetballen. Ik heb dit seizoen altijd achter de trainer gestaan en heb hem nooit laten vallen, ook in moeilijke tijden."

Coach Michel Vonk reageert koeltjes op de breuk: "Wij hebben een keuze gemaakt op basis van volgend seizoen en wat wij hebben gezien. Anmar is een prima speler, maar ik moet een keuze maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen