Europa lonkt voor Eagles: Europese licentie aangevraagd

17 mei 2015, 17:23

Go Ahead Eagles verloor zondag met 1-0 van Heracles Almelo, maar dat resultaat was voor de club niet zo relevant. Belangrijk was vooral om geen gele kaarten te krijgen en daarin slaagde het. De ploeg is daardoor als tweede geëindigd in het Fair Play-klassement van de Eredivisie.

Die tweede plaats is belangrijk, omdat nummer één FC Twente geen gebruik wil maken van het recht om Europees voetbal te spelen. En dus kan Go Ahead, omdat Nederland van de UEFA een Europa League-ticket gekregen heeft op basis van de Fair Play-ranglijst, zich opmaken voor een Europees avontuur. "Europese licentie-aanvraag loopt inmiddels", meldt de club. Voorzitter Edwin Lugt voegde eraan toe dat hij op korte termijn van de KNVB duidelijkheid verwacht over de eventuele toekenning van het Europa League-ticket.

Excelsior is, achter Go Ahead Eagles, als derde geëindigd op de Fair Play-ranglijst. In tegenstelling tot de ploeg uit Deventer, die de play-offs in moet, zijn de Kralingers zeker van lijfsbehoud in de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen