Klopp loodst Dortmund Europa in, ook Augsburg naar EL

23 mei 2015, 17:25   Bijgewerkt: 23 mei 2015, 18:16

Jürgen Klopp heeft in stijl afscheid genomen van Borussia Dortmund. De coach won zijn laatste competitieduel met zijn ploeg met 3-2 van Werder Bremen, waardoor Dortmund zich geplaatst heeft voor Europees voetbal. Bij FC Augsburg wordt de champagne ontkurkt. De club van Paul Verhaegh zegevierde op de slotdag met 1-3 bij Borussia Mönchengladbach en is daardoor vijfde geworden. Die plaats volstaat voor plaatsing voor de groepsfase van de Europa League. Schalke 04 verloor op de slotdag en moet daardoor de voorrondes van de EL in. 

Het seizoen van Dortmund was er één om snel te vergeten, maar de ploeg heeft het in de laatste fase van het seizoen toch nog uitstekend opgelost. Door Werder Bremen te verslaan, eindigt de club als zevende en omdat Dortmund nog de bekerfinale speelt, lonkt directe plaatsing voor Europees voetbal. Als Klopp met zijn team in de finale VfL Wolfsburg verslaat, plaatst de club zich rechtstreeks voor de Europa League. Lukt dat niet, dan gaat Dortmund net als Schalke 04 voorrondes spelen.

Tijdens het laatste thuisduel van succescoach Klopp kende het team aanvankelijk weinig problemen met Werder, dat bij een zege Dortmund zou passeren op de ranglijst. Shinji Kagawa bracht de thuisclub na vijftien op voorsprong. Kort daarvoor had Pierre-Emerick Aubameyang met een inzet nog de paal geteisterd. Aubameyang had twee minuten na de openingstreffer het vizier wel op scherp staan, hij scoorde in de zeventiende minuut de 2-0. Werder gaf zich nog niet gewonnen en kwam nog binnen het halfuur via Levin Öztunali op 2-1.

Kort voor de theepauze zorgde Henrikh Mkhitarian met een mooie stiftbal voor de 3-1 en dat leek ook de eindstand te worden, totdat Gebre Selassie namens Werder in extremis nog wat terugdeed. Genoeg voor een punt was dat niet voor Werder Bremen, dat het seizoen als tiende is geëindigd.

Augsburg stelde de vijfde plaats in de tweede helft veilig, op visite bij Gladbach. Raffael had Gladbach voor de pauze op voorsprong gezet, maar tussen de 72ste en de 77ste minuut sloegen de bezoekers toe. Pierre Højbjerg zette zijn team op 1-1, waarna Tim Matavz de plaatsing voor Europa League definitief maakte. De oud-spits van FC Groningen en PSV kopte op fraaie wijze raak en hielp zijn team daarmee aan een overwinning: 2-1. In de laatste minuten scoorde ook Sascha Mölders nog, hij bracht de 1-3 eindstand op het bord. De thuisclub eindigde het duel overigens met tien man, omdat Havard Nordtveit in de 61ste minuut direct rood kreeg. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen